Städpatrull i gåstol

Pappa Jimmy jobbr kväll i veckan vilket innebär att jag och Elvis är ensamma rätt mycket. Igår skulle vi egentligen fått besök av A och hennes lilla kille N men de ställde tyvärr in på grund av sjukdom. Vi får träffas nästa vecka istället!

Plötsligt hade jag och Elvis en hel dag och kväll att fördriva utan aktiviteter så jag bestämde mej för att lära Elvis att städa. "Din mamma tycker inte om smuts!" sa jag till honom medan vi hjälptes åt att dammtorka, dammsuga, skura och vika tvätt. Egentligen var det väl inte nödvändigt att städa men ni som känner mej vet att jag städar i förebyggande syfte - innan det hinner bli smutsigt.

Elvis följde efter mej i sin gåstol som han trivs så bra i. Eller det var väl snarare så att jag puttade omkring honom eftersom han inte riktigt når ner till golvet än. Vi städa, sjöng, lekte och hade fruktpauser. Efter städningen packade jag in Elvis i vagnen och promenerade iväg till Coop för att handla.

Idag kommer R hit på middag och imorgon dyker Elvis mormor och morfar upp. Sen är det helg och då ska jag och Jimmy gå på bio utan Elvis! Eller, jag tror det i alla fall.. om jag kan vara utan det lilla underverket några timmar. Jag måste ju dessutom klara av att hålla mej vaken under bion!

  
Elvis har fått ett par mockasiner av sin mormor men han tycker bättre om att ha dom i munnen än på fötterna.
På de andra bilderna har han förvandlats till ett litet monster i ett berg av tvätt.

Datormonstret

 

Elvis smakar på min datorn och undrar vad
tusan jag skriver om honom på bloggen.

Kissnödig mamma på vift

Från och med den dagen man blir mamma sätter man alltid sig själv och sina egna behov i andra hand. Barnet och hemmet går föst och det finns alltid sysslor att göra. Plötsligt är det inte lika viktigt att äta när man är hungrig, sova när man är trött eller kissa när man är nödig. Jag var tvungen att skratta åt mej själv igår när jag insåg vad jag höll på med:

Det var eftermiddag. Jimmy hade kommit hem från jobbet och Elvis lekte på en filt i vardagsrummet. Plötsligt kände jag hur otroligt kissnödig jag var! "Jag ska bara plocka ihop lite här i vardagsrummet innan jag kissar. Jag kan ju ta med mej tvätten på vägen till badrummet", tänkte jag.
Jag plockade ihop i vardagsrummet, slängde tvätten i maskinen och pratade lite med Elvis som ville ha sällskap. "Nu ska jag kissa", tänkte jag sen. "Jag ska bara..." Plockade ihop i sovrummet, diskade undan de glas som stod i diskhon och gjorde kaffe. "Nu är jag verkligen kissnödig, jag ska bara...". Gjorde gröt till Elvis och matade honom. Diskade undan. Började förbereda ett bad.. "Oj vad jag är kissnödig, jag har ju precis kissat", tänkte jag för mej själv. Sen utbrast jag "Jag har ju inte kissat på jättelänge!" Jag gick in i badrumet. Tog fram Elvis pyjamas och blöja, rengjorde handfatet och satte mej äntlgen ner för att kissa. Medan jag kissade pillade jag bort damm på elementet, bytta den tomma toarullen och funderade ut vad jag skulle laga till middag dagen därpå.

För tillfället ligger Elvis och sover. Stackarn vaknade med hög feber imorse och den har ännu inte gett sig. Tack och lov blir han inte ledsen när han är sjuk utan bara väldigt mysig och hängig. Själv ska jag hänga lite tvätt och förbereda middagen innan pappa Jimmy kommer hem från jobbet. Först ska jag bara kissa.. eller?!

Blåbärsface



Påminnelse till mej själv: Aldrig mer blåbärspuré.

"Jag vill bo i en svamp"

Jag önskar verkligen att jag kunde säga att Elvis sovit massa timmar i sträck... Men inatt var den gamla vanliga snutt-Elvis tillbaka. Han vaknade och ville snutta minst en gång i timmen plus att både jag och Jimmy varit upp och vaggat honom en stund när han inte ville ligga i sängen. 

Jimmy jobbar idag medan jag och Elvis varit ute i det vackra vädret. Så här vackert är det i Umeå idag:

  "

Nu sitter jag och bloggar samtidigt som jag sjunger "jag vill bo i en svamp annars får jag kramp" för Elvis. Det krävs träning för att både sjunga och skiva samtidigt! 
Elvis verkar ha planer på att koka palt för hanhar snott min paltslev. 

   

En magisk natt

Håll i hatten! Det har hänt något magiskt här hemma inatt.. Jag vågar nästan inte skriva det. Elvis har sovit nästan 4 timmar i sträck! Jag tror åtminstone det. Jag erkänner att jag är aningen förvirrad på nätterna men jag har inget minne av något snuttande mellan 22.30 - 02.30.
Jag är med andra ord pigg som en mört idag och skulle lätt kunna klättra i berg eller något liknande. Om jag får gissa så kommer detta långa sovpass tack vare en betydligt mer aktiv bebis på dagarna plus massa gröt på kvällen. Igår åt han en jätteportion gröt, en bit mosad banan och massa plommonpuré.

Jag och Elvis har städat på morgonen. Det är visserligen mysigt nu när solen börjat visa sig men jag blir SÅ TJURIG när man börjar se allt damm. Att titta på fönstrena är en ren plåga när solen skiner in. Fönstrena är ju SKITSMUTSIGA. Jag hatar dessutom att torka fönster. Därför kom jag på en plan nu på morgonen medan jag dammsög.. Kanske Elvis farmor eller mormor vill komma hit och torka fönster någon dag till våren när vädret passar?! Om båda två hemskt gärna vill torka fönster kan vi ju göra ett slags schema. En torkar på våren och en på hösten.. och så kan vi ju lätt fortsätta med i några år. I alla fall tills ni hamnar på något hem för äldre. Då antar jag att det är min tur att torka era fönster!

Nu ska Elvis sova lite sen ska vi på coop och slösa pengar. Ha en bra dag!


Elvis spelar luftpiano efter en blåbärsfrukost.

Lutande barnet i Umeå

Här händer det grejer! Lilla Elvis är full i bus och undersöker omvärlden mer och mer för varje dag. I söndags upptäckte jag att första tanden var på väg upp. Idag bet han mej i bröstet under amningen med den sylvassa lilla tanden. Någon som hörde mej skrika?!





På tal om att skrika så har Elvis börjat använda sin röst mer och mer. Jag önskar att det vore gulligt joller som kom ut ur hans lilla mun men han skriker tills han blir hes. Han är alltså inte ledsen utan testar bra rösten samtidigt som han ser ut att vara full av fan. Pappa Jimmy som brukar sitta och spela dator samtidigt som han pratar med massa folk över internet är numera bannlyst från kanalerna. De andra blev nämligen lessa på att ständigt höra en skrikande gosse i bakgrunden. Om dom bara visste hur snygg han var så skulle det säkert inte vara något problem.

Elvis har även börjar sitta lite kort stunder. Ibland lutar han som tornet i Pisa och han tippar ofta omkull. Men stunderna han sitter blir längre och längre.

  

Ett pruttigt äventyr

Elvis har blivit en stor gosse. I torsdags var vi på barnavårdscentralen och Elvis vägde hela 8 kilo och var 66 cm lång. Besöket på bvc är en historia för sig. När vi vaknade på torsdagmorgonen snöade det för fullt och jag insåg att promenaden till BVC inte skulle bli den enklaste. Vi gick i god tid för att inte bli sena och redan innan vi lämnat gården rann svetten längs min rygg. Att köra vagn i decimeterdjup snö är var defenitivt inte lätt. Snön piskade mej i ansiktet och tillslut visste jag inte om jag kört in i snödrivan eller var jag höll till.

Väl framme på BVC satte jag mej utmaddat i soffan. Elvis hade förståss sovit gott hela vägen och jag var lite smått avundsjuk på honom. Hade vagnen varit större hade jag också velat ligga i den och mysa. När vi satt i väntrummet märktes det tydligt att en av oss inte hade bajsat på nån dag. Elvis började fisa högt och tydligt och tro mej när jag säger att fisarna luktade värre än morbror Tobbes fisar. Smått generad fick vi äntligen gå in till bcv-tanten och svara på samma frågor som alltid. Äter han? JA! Sover han? NEJ!

Sen var det dax för 5-månaderssprutan. Elvis var så duktig och gnällde mest bara till vid sticket. Jag däremot kände mej svimfärdig och förundrades över att min son redan är modigare än sin mamma. Efter sprutan kom barnläkaren för att göra en rutinundersökning. Hon tittade lite på honom, böjde lite på benen, klämde lite på pungen och sa absolut inget. En alldeles normal barnläkare med andra ord! Jag och Jimmy undrar om alla barnläkare är stumma eller bara de som vi träffat.

Idag är det lördag och vi sitter mest och väntar på Tommy, Linda och Emma som ska besöka oss i helgen. Jag hade hoppats på att Elvis skulle sova nån timma nu på dagen innan dom dök upp men han vägrar sova. Samtidigt som jag skriver gungar jag vagnen med ena foten men Elvis ligger med stirrande ögon tjurar.  

  
Blöjornas påve.


Resa till inlandet

Sitter i soffan och myser medan Elvis sover och Jimmy spelar datorn. Vi är sedan några timmar hemkomna från Sorsele där vi spenderat helgen tillsammans med Elvis farmor och övrig släkt på Jimmys sida. Att åka till en by i inlandet är en speciell resa. Snön lyste vit och renarna sprang på vägen. Vi mötte antagligen dubbelt så många renar som bilister längs vägen vilket är lite lustigt. Vi passerade by efter by med de enda namnet fular än de andra och alla har de något gemensamt. Byarnas namn slutar nämligen på -sele. Blattniksele, Sappetsele, Harrbosele, Rusksele osv. Renda rappakaljan.  Jimmy påstår även att det finns ett ställe som heter Kåtaliden men om det är sant vet jag inte. Medan vi passerade dessa småbyar ploppade den enda fördomen efter den andra upp i min skalle. Vad är det för typer som bor här?!  Ungkarlar med gardiner från 70-talet?! 

Resan gick i alla fall bra och Elvis sov snällt större delen av vägen. Själv knaprade jag morötter och drack vatten i och med min nya diet. Avundsjukt sneglade jag på Jimmy som smaskade både på en snickers och en mars medan jag kände hur morotsbiten växte i munnen. Väl framme i Sorsele kom en farmor utspringade från sin bostad. Att hon hade längtat efter sitt barnbarn blev uppenbart då jag upptäckte att hon inte hade hunnit ta på sig några skor utan stod i sockar i den kalla snön och hälsade oss välkomna.

Helgen passerade fort men vi hann med både det ena och de andra: Tittade film, spelade kort, träffade släkten och åt mumsig mat. Inlandet är mycket speciellt med samtidigt finns det en viss charm med de små byarna. Landskapet är otroligt vackert och jag blev till och med sugen på att åka längdåkningsskidor. Eller, i alla fall att bära skidorna under armen och sätta mig ner för att dricka varm choklad och äta ostmackor.
 
  

 
Min underbara sambo och hans orginella pokerface.


Jag skulle kunna skriva flera sidor om denna lilla biograf som finns i en liten by mellan Umeå och Sorsele.
Denna gång lämnar jag dock kommentarerna osagda för att inte trampa någon på tårna. Men man kan ju undra hur mycket popcorn som går under en föreställning.  


RSS 2.0