Mammas grötmonster



  
Så här snygg var Elvis efter att ha ätit gröt och plommonpuré.
Efter maten väntade som tur var ett bad.

 

Bröllopsskor och skrikande apor

Har din sambo någonsin köpt ett par skor till dej? Det har min sambo. Igår fick jag inte bara ett par skor, utan två par! Är det inte märkligt?! Jag har en unik sambo som är det bästa som finns. En dag i somras när jag var höggravid såg jag ett par skitsnygga skor i en butik. "De vill jag ha när vi gifter oss" bestämde jag fort. Jag vågade dock inte utmana ödet och prova skorna eftersom mina svullna fötter lätt skulle ha fastnat i dom. Detta hade Jimmy uppenbarligen lagt på minnet och igår fick jag två par skor som liknande "bröllopsskorna". Nu har jag alltså skor till bröllopet.. nu saknas bara klänning och lite annan planering. Dessutom saknas ju den där lilla detaljen som kallas frieri. Haha! Men jag räknar med att Jimmy går ner på knä inom något år. Tills dess står skorna i garderoben och väntar på att få gifta sig.

 

I övrig är allt väldigt bra med oss. Elvis sover lika dåligt på nätterna men det orkar jag inte längre bry mej om. Igår var jag och Elvis på skolan och hälsade på. Det var väldigt spännande att träffa så många vuxna människor på en och samma gång! Jag blev lite smått hysterisk. Elvis var riktigt nöjd och hade massor att titta på. Idag har vi varit och hälsat på en annan mamma och hennes lilla gosse som är i Elvis ålder. Det blev en massa prat om bajs och bröst som vanligt.

Igårkväll hände en rolig sak som jag bara måste dela med mej av. Som jag nämnt tidigare är Elvis väldigt svårsövd på kvällen och vi får verkligen kämpa för att få honom att sova. Hur som helst så hade jag vaggat honom länge i famnen och hörde hur han andades tyngre och tyngre. Tillslut lade jag ner honom i vagnen alldeles försiktigt men vågade inte ta mina händer ifrån honom,"Hämta ett mjukisdjur som jag kan lägga på honom istället för mina händer" viskade jag försiktigt till Jimmy samtidigt som jag koncentrerade mej på att hålla händerna stilla på Elvis. Jimmy går in i sovrummet och kommer tillbaka med en apa. Innan jag hinner varna Jimmy börjar apan låta alldeles förskräckligt och Elvis slår upp ögonen i panik. Jag kan inte hålla mej för skratt och börjar asgarva. "Jo du, Elvis fick en apa i julklapp som skriker högt om man trycker på apans mage, bara så att du vet" sa jag skrattande till Jimmy.



  


Vart tar tiden vägen?

Det sägs att små barn hamnar i en separationsfas vid en viss ålder. Denna gång är det dock inte Elvis som hamnat i en separationsfas, utan hans mamma. Jag längtar ihjälp mej efter honom när han sover på dagarna och jag njuter av varje sekund jag spenderar med honom. Plötsligt vill jag inte alls få honom att sova i egen säng, för det ÄR ju så mysigt att sova bredvid varandra. Amningen fungerar så bra och är väldigt mysig men Elvis gapar mer och mer efter burkmat. Han äter ju dock många ggr på nätterna så än är han mammas lilla snuttegris.

Elvis växer så fort och jag oroar mej för att han hux flux sitter vid bordet med snusprilla under läppen och luktar tonårssvett medan jag står vid spisen och undrar vart tiden tog vägen.  



Ps. Titta vilken blå och fin tutte Elvis har. Det är till och med en fotboll på den. Nu blir han säkert väldigt manlig när han blir stor.
Ja, jag är ironisk.

Mamma flodhäst



Nu är vi tillbaka i Umeå. Efter att ha pussat på pappa Jimmy hoppade jag och Elvis ner i plurret och badade länge. Elvis älskar att bada och busade på för fullt. Han blev så uppspelt att han skrek av lycka. Grannarna måste ha trott att det var brandlarmet som gick.  Själv kände jag mej som en flodhäst i jämförelse med hans lilla kropp. Nu ska jag göra en sista dykning ner i godisskålen sedan är det färdigsnaskat för några veckor fram över.

    

Hej jag heter Elvis och jag är snygg

 

Svampbob = Elvis?



Elton smakar på Elvis. Smaskens!

   
Elvis gillade faktiskt att leka i hoppgungan en stund.
Han måste vara det första barnet i världshistorien som gillar det.
Är det bara jag som tycker att Elvis påminner om Svampbob?
Bredvid Elvis står kusinen Emma som uppenbarligen varit i kakburken. =)

 
En blivande soffpotatis?

En vecka i Älvsbyn

Jag och Elvis befinner oss i Älvsbyn sen några dagar tillbaka. Schemat har som vanligt varit fullbokat. Det är många att hinnna träffas och umgås med när vi besöker byn. Vi har i princip varit tvugna att schemalägga kisspauser för att få allt att gå ihop. Ett och annat bajskalas har dock försenat det hela.

Vi har självklart spenderat mycket tid med familjen när vi varit här i Älvsbyn. Förutom myspys med Elvis mormor och morfar har vi busat med Elvis kusin Emma. Vi har även spenderat många timmar tillsammans med Jessica och hennes lillkille Elton. Medan pojkarna har sovit har vi surrat så vi fått sår i både mun och öron.

Jag hade en liten svag förhoppning om att Elvis skulle börja sova lite bättre i och med älvsbybesöket men tyvärr verkar inget bita på den lilla gossen. Han snuttar, bajsar och leker hela nätterna men jag börjar bli van och har accepterat läget. Men om ni möter en smått förvirrad mamma på affärn eller stan så kan det vara jag som blivit knäpp.

Nu längtar vi alldeles förfärligt efter pappa Jimmy och jag kan bara gissa hur mycket pappa Jimmy längtar efter sin son. I morgon reser vi hem och lämnar en trevlig vecka bakom oss för att återgå till vardagen hemma i Umeå.  


En natt hos familjen Borgström/Lundberg

21.00 - Elvis somnar.
21.30 - Elvis vaknar. Vaggas i famnen.
21.50 - Elvis gnäller. Gungar vagnen han sover i.
22.00 - Elvis gnäller. Gungar vagnen han sover i.
23.30 - Amning.
00.00 - Vaggas i famnen.
00.45 - Elvis vaknar. Vaggas i famnen.
01.00 - Elvis gnäller. Gungar vagnen han sover i.
01.15 - Elvis vaknar. Amning.
03.45 - Elvis vaknar. Amning.
04.30 - Elvis vaknar. Vaggas i famnen. Somnar först 05.15.
06.00 - Elvis vaknar och bajsar.
07.00 - Jag ger upp och säger godmorgon.

Det är tur att Elvis är en sån snygging på dagarna att jag glömmer bort vilket monster han blir på natten. =)
När vi är upp och vaggar honom är det inga lätta gungningar som gäller. Vi springer i princip maratonloppet genom lägenheten. Är det någon som vill låna honom nån natt?! Eller nån som har en instruktionsbok för hur såna här små pojkar fungerar?


Nu vänder det!


Tröjtext: "Tycker du att jag är tuff skulle du träffa min morbror"
Ni kan ju gissa vem Elvis fått denna fina röda tröja ifrån.


Elvis har sovit sin bästa natt någonsin! Detta tycker jag trots att vi varit upp och vaggat honom 3 gånger under natten, men däremellan har han sovit både två och tre timmar i sträck för att sen vakna först klockan 8.30 imorse. Jag var så lycklig när jag vaknade. Kan bara tänka mej den lycka jag kommer känna när han sover hela nätter.. Men den lyckan får jag nog inte smaka på än på ett år.

Både jag och Elvis är sjuka nu så det var behövligt med lite fler timmars sömn än vanligt. Elvis har feber och hosta medan jag har otroligt ont i halsen. Mina halsmandlar är stora i vanliga fall så när jag får halsont känns det ungefär som att jag har en pung i halsen men det har jag alltså inte! Bara svullna halsmandlar!

 
Elvis kämpar på med flaskan. Han har bestämt
sig för att försöka hålla i den själv och det tar därmed
väldigt lång tid för honom att äta.

Då och nu

Samtal mellan mej och Jimmy innan vi fick barn:
Jag: Jag älskar dej mest i hela världen..
Jimmy: Jag älskar dej mer.
Jag: Nej jag älskar dej mest.
Jimmy: Nej jag..
Osv..

Dagens samtal:
Jag: Elvis har bajsat och bajset såg riktigt bra ut.
Jimmy: Ja, sist jag bytte hade bajset en väldigt fin konsistens måste jag säga.

Kärlekspratet har övergått till bajsprat och det finns inte längre lika mycket tid för varandra. Ändå har vi det så bra och tar till vara på de stunder som erbjuds. Jimmy är en super-pappa och en underbar sambo och jag har äntligen fått min egen lilla familj som jag länge drömt om. Elvis är mammas lilla älskling även fast han driver mej till vansinne ibland.

Nyårsafton - ett familjekaos

Eftersom Jimmy blev sjuk någon dag innan nyårsafton bestämde vi oss för att spendera dagen och kvällen hemma och bara umgås med varandra. Efter att ha sovit otroligt lite de senaste månaderna kändes det inte speciellt lockande att vara vaken till efter mid natt men jag ville inte heller skippa hela grejen. Vi förstod dock att vi skulle få kämpa för att få vara vakna utan Elvis vid 12-slaget. Den lilla gossen är ju överförtjut i att sova bredvid sin mamma och gnäller gärna högt och tydligt tills jag ger med mej och lägger mej bredvid honom.

Nåväl, dagen spenderades hemma med mys framför TV:n och en gnällig liten pojke som vägrade sova middag. Vid kl.18 åt vi lite potatisgratäng och lax. Jag njöt även av ett glas bubbel-vin till maten eftersom jag inte ammar Elvis på kvällen utan ger honom gröt. Alkohol är något som lyst med sin frånvaro senaste året så detta glas med bubbel gick rakt upp i skallen och gjorde en trött mamma ännu tröttare. Jag och Jimmy tittade på klockan och insåg att det var 6 timmar kvar till 12-slaget..Hur skulle vi orka? Gamla som vi är så bestämde vi oss helt enkelt för att sova middag en stund.

Efter en liten kvällspromenad med Elvis försökte vi natta honom vilket gick alldeles utmärkt. Den svåra biten återstod dock - att hålla honom sovandes. Klockan var drygt 22 och himlen började prydas med fyrverkerier. De närmsta timmarna vaknade Elvis ungefär var 20 minut och pappa Jimmy gick snällt in i sovrummet och sövde om honom. 12-slaget närmade sig och vi började tro att vi skulle få en mysig stund på balkongen utan Elvis. 5 minuter innan 12-slaget togs finglasen fram och i samma veva började Elvis skrika. Jag stod och vaggade honom och sekunderna tickade. 2 minuter innan 12-slaget somnade han om och jag var säker på att vi hade lyckats! Vi tog på oss jackorna och skulle just gå ut när Elvis vaknade IGEN! Det hela slutade med att Elvis skrek sig ut ur 2008 och in i 2009.

5 minuter över 12 låg jag och Elvis i sängen. Då sov den lilla rackaren gott bredvid sin mamma och vaknade inte förän 2 timmar senare för att snutta lite och somna om. För säkerhetens skull lade han en hand på mammas matmagasin för att försäkra sig om jag inte smet iväg igen. Själv låg jag klarvaken och irriterade mej på fyrverkerierna utanför som levde om och höll mej vaken. Min älskade Elvis sov i alla fall gott och det var allt som betydde nått.

Gott nytt 2009!

RSS 2.0